Om Landora

Landora är ett svenskt färg- och trävårdsvarumärke med lång erfarenhet av färg och målning för den nordiska marknaden. I vårt sortiment hittar du färg, trävårdsprodukter och målningstillbehör för alla tillfällen. Alltid till vettiga priser.

Vi tycker det ska vara enkelt att måla och erbjuder dig som konsument och butik tips och råd för en lyckad målning. Du hittar inspiration här på hemsidan och vår målarmästarservice svarar gärna på just dina målningsfrågor.
Se fliken Enkelt att måla.

Över 30 års färghistoria

1983 grundades Landora och tillverkade då främst färgprodukter för specialistmarknaden. Äkta linoljefärg och produkter med extra höga krav på kvalitet utgjorde den huvudsakliga omsättningen.

Snart såg man en efterfrågan för färg och trävårdsprodukter även utanför den traditionella färgfackhandeln och inom kort lanserade Landora ett komplett sortiment av färdigbrutna kulörer för konsumentmarknaden. Nu blev det enkelt att både köpa och sälja färg till vettiga priser, och dessa ledord utgör fortfarande stommen i varumärket.

2013 firade Landora 30 år på marknaden med en uppfräschad logotyp, förpackningsdesign och hemsida.

2015 blev Landora ett varumärke under Colorex Sweden AB som är Sveriges största privatägda producent av dekorativ färg och nordens ledande producent av färg till egna varumärken. Läs mer om Colorex Sweden här.

Mer färg för mindre pengar

Att köpa färg, målningstillbehör och trävårdsprodukter behöver inte vara vare sig dyrt eller komplicerat. Landora erbjuder ett komplett sortiment av de bäst säljande artiklarna till bra kvalitet och vettiga priser. Och Målarmästarservicen – den får du på köpet!

Du hittar Landoras sortiment i dagligvaruhandeln, byggkedjor och lågprisbutiker runtom i Sverige. Här hittar du närmsta återförsäljare.

Svensktillverkade produkter

Alla produkter i Landoras sortiment är tillverkade i Sverige och anpassade för det nordiska klimatet och rådande kulörtrender. Vi värnar om vår miljö och de allra flesta produkter i vårt sortiment är idag vattenbaserade.

Landora Väggfärg 07 är Svanenmärkt vilket innebär att produkten har hög täckförmåga och uppfyller Svanens strikta kriterier för en hållbar miljö och hälsa.

Läs mer om kvalitet och miljö här.

Bli återförsäljare

Vill du veta mer om Landoras sortiment och hur vi hjälper dig till en lyckad färgförsäljning? Är du intresserad av varumärkes- och konceptutveckling av färg-, trävård- och tillbehörsartiklar?

Kontakta oss idag så berättar vi mer!

 

Inspiration

Kulörkarta Villafärg_and Oljefärg

Kulörkarta Putsfärg_and Utelasyr

Kulörkarta_Väggfärg_07